ChatGPT: En nyckelspelare i kampen mot phishing och cyberhot?

I dagens digitala landskap är cybersäkerhet en av de mest kritiska utmaningarna som IT-företag står inför. Med nya hot som dyker upp dagligen och cyberkriminella som utnyttjar teknik för att stärka sina attacker, behöver företag rusta sig med de senaste verktygen för att skydda sig mot hot.

ChatGPT är ett avancerat AI-verktyg som utvecklats för att efterlikna mänskligt språk och resonemang. Dessutom har det visat sig vara användbart för att felsöka datorprogram. På grund av sina mångsidiga funktioner kan det fungera som både en tillgång och en fiende inom cybersäkerhet. På den positiva sidan har ChatGPT potentialen att spela en värdefull roll i att upptäcka phishing och andra sociala attacker. Detta kan vara särskilt användbart för organisationer som vill bygga en säkerhetskultur där anställda är medvetna om de faror som lurar online.

Men som med alla tekniska innovationer finns det också en baksida. Cyberkriminella kan använda ChatGPT för att skapa skadlig kod, generera innehåll som verkar vara människogenererat, och till och med efterlikna legitima AI-assistenter. Det är därför viktigt för företag att vara medvetna om hur AI-verktyg som ChatGPT används i cyberattacker och göra nödvändiga åtgärder för att skydda sig själva.

En viktig del av detta är att samarbeta med en säkerhetsleverantör som är engagerad i forskning om hur cyberkriminella använder teknik för att förbättra sina attacker. Med rätt partner kan företag dra nytta av den senaste tekniken inom cybersäkerhet för att skydda sin infrastruktur och försvara sig mot hot.

Sammanfattningsvis skulle ChatGPT kunna vara en värdefull resurs för organisationer som vill stärka sin cybersäkerhet och skydda sig mot hot som phishing. Men det är också viktigt att vara medveten om hur cyberkriminella kan utnyttja tekniken för att förstärka sina attacker. Med rätt kunskap och verktyg kan företag försvara sig mot de senaste cyberhoten och skydda sin verksamhet mot skador och förluster.


ChatGPT: En nyckelspelare i kampen mot phishing och cyberhot?
Sveic AB 1 november 2023
Dela detta inlägg
Arkiv
Senaste cyberhoten du behöver ha koll på: Twitter Shadow Bans, nordkoreanska hackare och Googles varningar